2023 was (is) een goed jaar voor DeskGuru

Op bezoek bij mijn klant The Council of Europe Development Bank

Het afgelopen jaar was het 3e volledige jaar van DeskGuru online werkplekadvies (en het 20e dat ik als zelfstandig ondernemer en ergotherapeut actief ben). Het was weer een erg leuk jaar!

Hoogtepunten

  • 40 reviews en een 4.8 rating (4.7 in 2022!) van “echte” klanten op mijn Trustpilot profiel. In 2023 ontving ik alleen 5 sterren reviews.
  • Een dagje op kantoor bij meer klanten dan in de vorige jaren: code d’azur, Company.info, Het Financieele Dagblad, Rutgers & Posch, The Council of Europe Development Bank, Top Notch, Universal Music Group en Van Campen Liem.
  • Wederom een deel van de zomer werken vanuit een bos in Griekenland, met behulp van zonnepaneel en 5G. Ik hoop nog meer mensen geïnspireerd te hebben dat je eigenlijk overal gezond, ergonomisch verantwoord en prettig kan werken (als je maar weet hoe).
  • Trouwe klanten: de BUCH, Code d’azur, Deutsche Bank, Enable U, FDMG, Gemeente Noordwijk, Gemeente Velsen, Het Gastenhuis, Hoist Finance, Holland Casino, Odido, Postcode Loterij, Reaktor, Rutgers & Posch, Securitas, TextKernel, The Council of Europe Development Bank, Universal Music, Van Campen Liem, Vasco Consult & VluchtelingenWerk
  • Nieuwe klanten: Aveco de Bondt, Company.info Germany, Design Academy Eindhoven, EPEX Spot, Eye Security, InsingerGilissen, IPE, Mojo en Würth Finance.

Minder leuke dingen

  • Een contract afsluiten met een klant, daar veel werk voor uitvoeren en uiteindelijk te horen krijgen dat ze me niet kunnen betalen. De eerste keer dat het me gebeurt, maar het hoort helaas bij het ondernemen.
  • Afscheid nemen van 2 klanten
  • Er achter komen dat ik wellicht vervangen kan worden door een robot in de toekomst! Maar ook deze ontwikkeling biedt kansen…

Plannen voor 2024

Vorig jaar sprak ik de hoop uit om in 2023 met meer klanten vaste afspraken te maken over het vast aanbieden van preventief werkplekadvies en dus minder ad hoc opdrachten te doen. Dat is gelukt bij best wat klanten, maar er is zeker nog werk aan de winkel!

Ik ben er erg van overtuigd dat het geven van preventieve werkplekadviezen aan al je werknemers een hele goede investering is die je dubbel en dwars terugverdiend met blijere en meer productieve werknemers, minder investeringen in ergonomisch meubilair en een lager ziekteverzuim.

Ik heb daarom maar 2024 uitgeroepen tot “jaar van preventief werkplekadvies” 😀

Geef een reactie