Dure ergonomische accessoires? Bijna nooit nodig!

Dure spullen op de thuiswerkplek zijn vaak niet nodig!

Volgens het Thuiswerkmonitor onderzoek kocht 44% van de thuiswerkers tijdens de corona crisis kantoorproducten voor de thuiswerkplek (cijfers van februari 2021, dus waarschijnlijk momenteel nog een stuk hoger). Gemiddeld gaven zij €359 hieraan uit. Geëxtrapoleerd komt dat neer op bijna €400 miljoen voor heel Nederland.

Veel werknemers die hybride (thuis en op kantoor) werken zijn van mening dat je om verantwoord thuis te kunnen werken allerlei ergonomische accessoires nodig hebt. In hoogte verstelbare tafels en kantoorstoelen passen in veel huizen gewoonweg niet. En ze zijn naar mijn idee meestal onnodig.

Op een barkruk aan keukentafel, op de grond, of zelfs (met mate) op de bank kun je ook prima beeldschermwerk uitvoeren. Als je maar weet hoe je moet zitten. Dit draag ik uit in mijn werkplekadvies. Ik kijk en denk met iedereen die ik spreek mee, en geef een advies op basis van hun persoonlijke situatie.

Een (online) werkplekadvies van 45 minuten kost €75,= (boek ‘m hier). Ik denk dat de investering zich in veel gevallen terugverdiend door minder kosten die een bedrijf kwijt zal zijn aan kantoorproducten. Ook verwacht ik dat het ziekteverzuim daalt, en het werkplezier vergroot wordt.

Mogelijk geïnteresseerd, of meer horen? Plan een bel-afspraak in mijn agenda!

One thought on “Dure ergonomische accessoires? Bijna nooit nodig!

Geef een reactie