Omgaan met prikkels op kantoor

Heb je twee jaar lang uitgekeken om gewoon weer naar kantoor te gaan en valt het nu het kan weer tegen? Kom je als je naar kantoor bent geweest regelmatig uitgeput terug?

Je bent niet alleen. Ik heb honderden mensen uit allerlei branches gesproken de afgelopen maanden over hun ervaringen met hybride werken en terugkeer op kantoor. Bijna iedereen heeft gemengde gevoelens.

Ons brein is het ontwend om met veel prikkels om te gaan. Dit is een kwestie van wennen, trainen en het de tijd geven. Vergelijk het met wanneer je gestopt bent met sporten en weer gaat starten. Dit gaat ook met vallen en opstaan in het begin. Forceer het niet, maar train het wel. Een leven met regelmatig collega’s om je heen is uiteindelijk veel leuker!

Misschien voelt het alsof je productiever was toen je voornamelijk thuis werkte tijdens de corona-crisis. Nu je waarschijnlijk weer meer afspraken hebt, meer onderweg bent etc. is het logisch dat je minder tijd hebt voor sommige taken. Ik raad je aan om de tijd te nemen om te bepalen of de doelen die je jezelf stelt nog wel realistisch zijn. Stel ze bij indien nodig.

En nog wat algemene tips:

  • Probeer zoveel mogelijk het werk waarbij concentratie vereist is thuis te doen en op kantoor je meetings te doen.
  • Bouw het aantal uren op kantoor werken langzaam op
  • Sluit jezelf af en toe af door een koptelefoon te dragen of door even naar buiten te gaan en een rustige plek plek op te zoeken. Vaak is 10 minuten rust al voldoende om jezelf weer op te laden.

Ik ben sinds 8 jaar eenzijdig doof en heb daardoor veel problemen gehad met het verwerken van te veel prikkels. Ik heb veel geleerd, en deel graag mijn ervaringen! Heb je specifieke issues of wil je meer persoonlijke tips? Boek een afspraak met mij via de homepage van DeskGuru.nl!

Geef een reactie